22 de juny 2015

Coneixem l'hort de Can Barriga



L’escola Can Barriga, centre d’educació especial ens ha ofert la possibilitat de apropar-nos al conreu de vegetals, veure’ls, olorar-los, tocar-los, ha estat una experiència molt enriquidora tant per els infants com per els adults.
El contacte amb la terra es molt mes que un d’entreteniment per els nens és una font de fantàstics  descobriments. Des de el moment que es planta un esqueix o es sembra una llavor fins que creixen les verdures i es recullen per portar-les al mercat  i a la taula.




EL PLAER DE TOCAR: A molts nens els hi agrada l’experiència sensorial de tocar. Confirma Anne Gatecel, psicomotricista i psicòloga “ la sorra que olora molt be i se’ls hi enganxa amb els ditets els hi proporciona una sensació de calma” Es cert que hi ha altres nens que aquesta sensació no els hi agrada gens.



LA MERAVELLA D’OBSERVAR: L’hort es un lloc meravellós per desenvolupar la capacitat d’observació.  Les diferents fulles, els arbres, les flors, els fruits, els insectes que volten per les fulles, els troncs, en definitiva la natura plena de vida.



L’APRENENTATGE PEL RESPECTE: Els nens han d’apendre que la natura és fràgil i que arrancar una arrel d’una planta o trepitjar una flor impedeix que creixin.



L’EXPERIENCIA DE LA PRUDENCIA: La natura es molt maca però hi han plantes que no es poden menjar. Es imprescindible anar amb molta cura i explicar-li als nens els possibles perills.
Dins de l’hort, les plantes son molt diferents les unes de les altres, cada una te la seva alçada, color, olor…totes juntes fan un hort harmoniós i mot agradable. La diversitat genera riquesa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada